Kuinka minä voisin edistää raamatuntekstien näkyvyyttä julkisilla paikoilla?

Raamattuinfo ry:n tavoite on saada raamatuntekstejä näkyville sinne, missä ihmisetkin päivittäin liikkuvat ja ovat. Tähän tavoitteeseen pääsemiseksi on lukemattomia erilaisia tapoja. Suurinta osaa näistä tavoista ei ole vielä edes keksittykään.
Tässä muutamia esimerkkejä erilaisista tehtävistä, joilla voisi pyrkiä Raamattuinfo ry:n kautta saavuttamaan tätä tavoitetta. Jos olet kiinnostunut yhdestä tai useammasta tehtävästä tai jos sinulla on jotain uudenlaisia toimintatapoja mielessäsi niin ota yhteyttä minuun
raamattu <ät> raamattu.info.
Numeroin eri tehtävät, jotta ne on helpompi löytää muun tekstin seasta.

Raamatuntekstien tuominen internetissä oleville mainospaikoille

Mistä on kyse?
Haaveenani on, että tätä toimintatapaa voisi laajentaa mahdollisimman usealle kielelle ja mahdollisimman moneen maahan. Esim. Googlen kautta se on mahdollista. Jotta tähän tavoitteeseen päästään, tulisi hoitaa seuraavan kaltaiset asiat:
1) Eri kielisten raamattujen tekijänoikeuksien haltijoiden etsintä / niiden raamatunkäännösten etsiminen, joissa tekijänoikeudet eivät ole enää voimassa.
2) Tulee hankkia raamatuntekstien julkaisuluvat tekijänoikeuksien haltijoilta.
3) Ennen kampanjan aloittamista uudella kielialueella pitää suunnitella vähintään yksi lyhyt verkkosivu (tai Facebook sivu) kyseiselle kielelle sekä etsiä henkilö, joka voi kääntää tuon sivun tuolle uudelle kielelle.

Internetmainonnan laajentaminen

4) Yandex-nimisen yrityksen mainospaikkatarjontaan tutustuminen niin, että saadaan kokoon tarvittava tietomäärä kampanjan aloittamiseen Yandexin kautta Raamattuinfo ry:n nimissä. Yandex toimii samoilla periaatteilla, kuin Google ja suurin osa sen käyttäjistä on Venäjällä. Tehtävän suorittaminen edellyttää, että pystyy lukemaan jonkin verran englanninkielistä tekstiä.
5) Bing-nimisen yrityksen mainospaikkatarjontaan tutustuminen niin, että saadaan kokoon tarvittava tietomäärä kampanjan aloittamiseen Bingin kautta Raamattuinfo ry:n nimissä. Bing toimii samoilla periaatteilla, kuin Google. Tehtävän suorittaminen edellyttää, että pystyy lukemaan jonkin verran ruotsin- tai englanninkielistä tekstiä. Bing-mainospalvelun käyttöohjeet on kirjoitettu usealle muullekin kielelle, mutta ei suomeksi.
6) Yahoo-nimisen yrityksen mainospaikkatarjontaan tutustuminen niin, että saadaan kokoon tarvittava tietomäärä kampanjan aloittamiseen Yahoon kautta Raamattuinfo ry:n nimissä. Yahoo toimii samoilla periaatteilla, kuin Google. Tehtävän suorittaminen edellyttää, että pystyy lukemaan jonkin verran englanninkielistä tekstiä. Voi olla, että mainospaikkojen käyttöohjeet ovat kirjoitettu joillain muillakin kielillä.
7) Facebook-nimisen yrityksen mainospaikkatarjontaan tutustuminen niin, että saadaan kokoon tarvittava tietomäärä kampanjan aloittamiseen Facebookin kautta Raamattuinfo ry:n nimissä. Tässä pärjää suomenkielellä.
8) Uusien verkkomainostilaa tarjoavien yritysten etsiminen Suomesta ja ulkomailta.

Facebook

Voisi olla hyvä, että Raamattuinfo ry:llä olisi oma Facebook sivusto. Sivuston tarkoituksena olisi mm. innostaa ihmisiä tuomaan Raamattua sinne, missä ihmisetkin ovat. Sivustolla pidettäisiin myös esillä erilaisia raamatuntekstejä ja muutenkin mainostettaisiin Raamattua.
Jotta Facebook-sivusto saataisiin pystyyn, tarvittaisiin
9) henkilö, joka suunnittelee ja perustaa Facebook sivuston
10) henkilö, joka ylläpitää ja kehittää Raamattuinfo ry:n Facebook sivustoa.
Jos jollakulla riittää kiinnostusta, hän voi aivan hyvin yksinkin hoitaa nämä molemmat tehtävät.

Yhdistyksen verkkosivut

11) Yhdistyksen verkkosivuista pääsivu on käännetty ruotsiksi. Jos haluat kääntää yhden tai useamman muun yhdistyksen internetsivun ruotsiksi tai jollekin toiselle kielelle, niin mielellään saat tehdä sen.

Jos raamatuntekstien tuominen julkisille paikoille internetissä kiinnostaa sinua, mutta haluat tehdä sen esim. oman seurakuntasi nimissä tai omissa nimissäsi, niin mielelläni opastan sinut alkuun, kuinka se tapahtuu Googlen kautta. Olen jo ehtinyt tutustua jonkin verran Googlen mainospaikkatarjontaan ja siihen, kuinka niitä käytetään.
Raamattuinfo ry ei ole mikään itsetarkoitus. Raamatun tuominen julkisille paikoille on pääasiana. Se ei ole kovin olennaista, minkä järjestön kautta sitä tehdään. Ja monesti siihen ei tarvita edes mitään järjestöäkään.

t.

Kyösti Karjalainen