Valaistu vakkanen

Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. (Ps 119:105)

Eihän lamppua oteta esiin, pantavaksi vakan alle tai vuoteen alle? Eiköhän lampunjalkaan pantavaksi? (Mark. 4:21)

Lampun tehtävänä on valaista ympäristöään niin kauan, kuin on pimeä. Jotta lampuista olisi hyötyä, niiden pitää olla siellä, missä ihmisetkin ovat. Lampusta ei ole kenelläkään mitään hyötyä, jos se palaa piilossa. Esim. on täysin turhaa laittaa valot yöksi päälle saunaan, mikäli ei aio yöllä saunoa.

Jumalan sanan puutetta voitaneen pitää hengellisenä pimeytenä. Se on mielestäni yksi maailman suurimmista ongelmista. Valtava määrä ihmisiä liikkuu joka ikinen päivä kotinsa ulkopuolella julkisilla paikoilla. Julkisilla paikoilla kuitenkin pääasiassa vallitsee pimeys: Jumalan sanan valot puuttuvat. Veikkaan, että pelkästään Suomessa joka päivä julkisilla paikoilla liikkuu vähintään 4 miljoonaa ihmistä.

Jumalan sanan valo on keskuudessamme. Se pitäisi vain nostaa piiloistaan lampunjalkoihin sinne, missä vaeltajatkin ovat, loistamaan valoaan 24 tuntia vuorokaudessa, seitsemän päivää viikossa. Julkiset paikat ovat täynnä hyviä lampunjalkoja. Tällä hetkellä nuo lampunjalat ovat lähes 100% ihmisen sanan käytössä.

Eiköhän sytytetä valot päälle?

Köpi

ps. http://www.raamattu.info/tyopaikat