Elä nyt, maksa huomenna

’Elä nyt, maksa huomenna’ mainostaa tuotettaan eräs luottoja myyvä yritys suurilla mainostauluilla tällä hetkellä ainakin Espoossa. Mainos on humoristinen, selkeä ja muutenkin mielestäni varsin hyvin tehty. Taidan pitää siitä mainoksesta.

Kristillisestä näkövinkkelistä katsottuna tuo mainos on harvinaisen hyvä esimerkki siitä, mikä julkisilla paikolla olevien mainosten pohjimmainen sanoma on: niissä tarjoitaan maallisten tarpeiden ja halujen lyhytaikaista täyttymystä. Mitäpä muuta ’ihmisen sana’ voisi tarjotakaan? Ja julkiset alueethan Suomessa perinteisesti ovat pyhitetty ihmisen sanalle.

’Sinulla on iankaikkisen elämän sanat’, sanoi Pietari Jeesukselle (Joh.6:68). Jostain syystä iankaikkisen elämän sanat käytännöllisesti katsoen puuttuvat kokonansa siitä valtavasta mainostulvasta, jonka keskellä päivittäin kotiemme ulkopuolella kuljemme.
Kyllä iankaikkisen elämän sanoillekin soisi siellä paikan.

Köpi

ps. http://www.raamattu.info/tyopaikat